vastuullisuus

100 päivää uuden alustan kanssa

Oletko koskaan miettinyt, kuinka PK-yrityksesi voisi seurata vastuullisuus- ja kasvutavoitteita objektiivisella datalla, joka on valmiiksi analysoitu ja määritelty?

29.5.2024

Julkaisimme 100 päivää sitten version 1.0 Mastoksen vastuullisen kasvun alustasta. Sovelluksen tarkoituksena on mahdollistaa yrityksen vastuullisuus- ja kasvutavoitteiden seuranta, johtaminen ja viestintä. Nyt kun alusta on tullut tutuksi meille ja asiakkaillemme, on hyvä aika sukeltaa sen syövereihin ja tarkastella, miten onnistuimme!

Ennen versiota 1.0 olimme toteuttaneet useita, keskenään hiukan erilaisia asiakas-caseja, Yksi perusperiaate uuden alustan taustalla oli skaalautuva alusta, jonka voi toimittaa asiakkaille välittömästi. Halusimme parantaa tehokkuutta, vähentää ylläpitokustannuksia ja tarjota asiakkaillemme entistä parempaa ja yhtenäisempää palvelukokemusta.

Tärkein vaatimus mille tahansa sovellukselle on tietenkin sen tuoma hyöty käyttäjälle. Mastoksen tapauksessa tämä tarkoittaa erilaisten vastuullisuus- ja kasvudatan esittämistä asiakkaalle mahdollisimman ymmärrettävästi. Lisäksi vaatimuksina olivat käytettävyys ja selkeys erilaisille käyttäjäryhmille.

  1. Käyttäjän kokema hyöty

  2. Skaalautuvuus

  3. Käytettävyys

Asiakkaillemme tärkeintä on vastuullisuus- ja kasvumittareiden seuranta. Tätä varten alustassa on Dashboard-sivusto, josta on mahdollista sukeltaa useaan eri perspektiiviin riippuen tarkasteltavasta aiheesta. 

Erilaiset vastuullisuusviitekehykset ovat olleet mukana jo alusta asti, ja myöhemmissä versioissa niitä tuodaan lisää näkyville. Esimerkiksi YK:n kestävän kehityksen tavoitteet on selkeästi lajiteltu kunkin indikaattorin kohdalle.

Kaikkien indikaattorien lista selkeyttää kokonaiskuvaa ja datan keräämisvastuita asiakasyrityksessä. Objektiiviset, numeeriset tiedot löytyvät nopeasti, jolloin on helppo pohtia, missä kohtaa resursseja voisi kohdentaa toisaalle tai miettiä ratkaisuja, miten ympäristötavoitteita voisi toteuttaa paremmin. Uudella alustalla ovat myös kehittyneemmät PDF-raportit ovat vain parin napin painalluksen päässä. Käyttäjä voi itse valita, mitä indikaattoreita raportille tulostuu.

Mihin tahansa yksittäiseen indikaattoriin voi myös pureutua syvemmälle ja saada usean vuoden aikasarjaa kehityksestä. Kaikki alustalle päässeet indikaattorit on kuvattu, määritelty ja oikeutettu (materiality analysis) yhdessä Mastoksen kanssa järjestetyissä työpajoissa. Asiakkaan ei siis itse tarvitse tuottaa indikaattoreihin liittyvää tekstiä tai tehdä esimerkiksi kaksoisolennaisuusanalyysiä ennen prosessia, vaan ne toimitetaan tarvittaessa osana palvelua.

Kehitystyömme on jatkunut version 1.0 julkaisun jälkeen. Julkaisimme juuri 1.1 -versiopäivityksen, joka tuo mukanaan kielituen suomelle ja englannille. Entä mitä seuraavaksi? Kannattaa pysyä kuulolla, sillä meillä on paljon uusia ominaisuuksia suunnitteilla.tilaa blogimme sähköpostiisi.

Inspiroidu kestävään kasvuun

Mastos Oy

Hannikaisenkatu 20

40100 Jyväskylä

tiia@mastos.fi

044 016 9249


Liity sähköpostistalle

Saat ensimmäisten joukossa
uusia eväitä kestävään kasvuun.

© 2024 Mastos Oy

Mastos Oy

Hannikaisenkatu 20

40100 Jyväskylä

tiia@mastos.fi

044 016 9249


Liity sähköpostistalle

Saat ensimmäisten joukossa
uusia eväitä kestävään kasvuun.

© 2024 Mastos Oy

Mastos Oy

Hannikaisenkatu 20

40100 Jyväskylä

tiia@mastos.fi

044 016 9249


Liity sähköpostistalle

Saat ensimmäisten joukossa
uusia eväitä kestävään kasvuun.

© 2024 Mastos Oy