vastuullisuus

Uudet ominaisuudet ja parannukset Mastoksen versioissa 1.1 ja 1.2

Julkaisimme tänä vuonna 1.0 version meidän Mastos vastuullisuuden ja kestävän kasvun mittaristosta. Käyttäjämme antoivat meille runsaasti palautetta, jonka perusteella aloimme päivittää ohjelmistoa.

20.8.2024

Olemme julkaisseet kaksi päivitystä Mastos mittaristoon. Mastos on suunniteltu auttamaan yrityksiä vastuullisuuden johtamisessa, mittaamisessa ja raportoinnissa. Nämä päivitykset tuovat mukanaan uusia ominaisuuksia ja parannuksia, jotka tehostavat käyttökokemusta ja laajentavat järjestelmämme toiminnallisuutta.

Versio 1.1: Kielituki laajenee

Eniten kysytty ominaisuus oli tuki suomen kielelle. Tässä versiossa olemme lisänneet suomen kielen tuen englannin rinnalle. Tämä mahdollistaa Mastos mittariston käytön entistä laajemmalle käyttäjäkunnalle ja tekee siitä helpommin lähestyttävän suomenkielisille yrityksille. Tämä on erityisen tärkeää, sillä vastuullisuusraportointi ja -johtaminen vaativat tarkkuutta ja selkeyttä, jota äidinkielellä työskentely tukee.

Tämä vaati kohtalaisen käännöstyön, koska alustan jokainen indikaattori on kuvattu, sen mukanaolo on perusteltu ja lisäksi sen laskenta on määritelty. Nämä kaikki tarjotaan jatkossa kahdella kielellä.

Mittaristo nyt eli versio 1.2:
Parannuksia PDF-generointiin ja käyttöliittymään

Nykyisessä versiossa 1.2 olemme keskittyneet erityisesti PDF-generoinnin ja käyttöliittymän parantamiseen, mikä tehostaa vastuullisuustietojen raportointia ja analysointia:

PDF-parannukset:

  • Lisätty asiakkaan nimi PDF-raportteihin personoidumman raportoinnin mahdollistamiseksi

  • Paranneltu otsikoita ja kategoriointia ESG ja Growth -luokittelun mukaan, mikä selkeyttää vastuullisuuden eri osa-alueiden hahmottamista

  • Hiottu "Sustainability actions" -osiota, joka auttaa yrityksiä paremmin kommunikoimaan konkreettisia vastuullisuustoimiaan

  • Lisätty "About"-sivu sekä selittävät tekstit raportin eri osioille, mikä helpottaa raporttien tulkintaa sidosryhmille

PDF-generointisivu:

  • Lisätty ESG-, E-, S-, G- ja Growth-esivalinnat indikaattoreille, mikä mahdollistaa räätälöidymmät raportit eri tarkoituksiin

  • GRI vaihdettu ESG/Gr jaotteluun

Vastuullisuustoimet

"Sustainability actions" -osion (aiemmin "Issues") otsikkoa on korostettu, mikä nostaa esiin yritysten konkreettiset vastuullisuustoimet. Tämä osio on nyt keskeisemmässä roolissa raportoinnissa, sillä se tarjoaa selkeän näkymän yrityksen tekemiin konkreettisiin toimiin vastuullisuuden edistämiseksi. Käyttäjät voivat nyt helpommin lisätä, seurata ja raportoida vastuullisuustoimistaan. Osio sisältää myös uuden kategorisointijärjestelmän, joka auttaa jäsentämään toimet ESG:n eri osa-alueiden mukaan.

ESRS

Olemme lisänneet paikan ESRS-koodille (European Sustainability Reporting Standards) indikaattorinäkymässä ja modaalissa, mikä tukee EU:n uusien kestävyysraportointistandardien noudattamista. *ESRS on uusi EU:n laajuinen raportointistandardi, joka julkaistiin 31.7.2023. Tämän ominaisuuden avulla Mastos-käyttäjät voivat jo nyt alkaa valmistautumaan tuleviin raportointivaatimuksiin. ESRS-koodin lisääminen indikaattoreihin auttaa yrityksiä ymmärtämään, mitkä heidän seuraamistaan mittareista vastaavat uusia EU-vaatimuksia, ja helpottaa siten tulevaa raportointia.

Uudet työkalut:

  • Lisätty "Tools"-valikko, joka kokoaa yhteen eri työkalut vastuullisuuden hallintaan

  • Uusi "Table tool" -työkalu datan visualisointiin ja analysointiin

  • Dashboardiin lisätty ESRS-osio, joka auttaa yrityksiä valmistautumaan tuleviin raportointivaatimuksiin

Muut parannukset:

  • "All indicators" -näkymässä indikaattorit voi nyt järjestää vastuuhenkilön mukaan, mikä helpottaa vastuullisuustietojen hallintaa organisaatiossa

  • Kotisivun uutisosio tehty vieritettäväksi ja tilaa lisätty uusille sisällöille (alustava päivitys v1.3 varten)

Nämä päivitykset parantavat Mastos-ohjelmiston käytettävyyttä ja monipuolisuutta vastuullisuuden hallinnassa ja raportoinnissa. Ne auttavat yrityksiä vastaamaan paremmin sidosryhmien kasvaviin odotuksiin ja lainsäädännön vaatimuksiin vastuullisuusraportoinnin suhteen.

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kehitysehdotuksia jatkokehitystä varten, sillä tavoitteemme on jatkuvasti kehittää Mastos-ohjelmistoa vastaamaan yritysten muuttuvia vastuullisuustarpeita.

*ESRS on raportointistandardi, jonka mukaan CSRD:n (Corporate Sustainability Reporting Directive) piiriin kuuluvien yrityksien tulee jatkossa raportoida kestävyystoimistaan. Direktiivissä määritellään mitkä yritykset raportoivat ja milloin raportointivelvollisuus alkaa koskemaan ko. yrityksiä. Standardi määrittää miten kestävyystoimista raportoidaan.

Varaa tapaaminen Tiialta!

Varaa tapaaminen Tiialta!

Varaa tapaaminen Tiialta!

Mastos Oy

Hannikaisenkatu 20

40100 Jyväskylä

tiia@mastos.fi

044 016 9249


Liity sähköpostilistalle

Saat ensimmäisten joukossa
uusia eväitä kestävään kasvuun.

© 2024 Mastos Oy

Mastos Oy

Hannikaisenkatu 20

40100 Jyväskylä

tiia@mastos.fi

044 016 9249


Liity sähköpostilistalle

Saat ensimmäisten joukossa
uusia eväitä kestävään kasvuun.

© 2024 Mastos Oy

Mastos Oy

Hannikaisenkatu 20

40100 Jyväskylä

tiia@mastos.fi

044 016 9249


Liity sähköpostilistalle

Saat ensimmäisten joukossa
uusia eväitä kestävään kasvuun.

© 2024 Mastos Oy