asiakkaat

Vastuullisuusmittarit ja laatujärjestelmä luodaan rinnakkain

Asiakastarina

7.12.2022

Technosmartissa tehdään parhaillaan laatukäsikirjaa. Yhtenä tavoitteena on kytkeä vastuullisuus ja kestävän kehityksen mukainen kasvu osaksi laatujärjestelmätyötä. Technosmartissa nähdään, että laatu ja vastuullisuus limittytyvät ja risteävät monilta osin.

Lisäksi PK-yritysten vastuullisuuspaineet tulevan vain kasvamaan lisääntyvän säätelyn ohella asiakkaiden ja työntekijöiden taholta. Unohtamatta kestävän kehityksen toimien kiireellisyyttä globaalia ympäristön tilaa silmällä pitäen. Siksi istuimme yhdessä marraskuisena tiistaiaamuna uuden äärelle Technosmartin ja Mastoksen tiimien kanssa.

Meillä oli ensimmäinen yhteinen työpajan, joka oli suunniteltu etappi matkalla kohti Technosmartin vastuullisuusmittareiden kiinnittämistä.Technosmart tarttui rohkeasti meidän tarjoukseemme pilotista, jonka lopputuloksena kiinnitämme heille konkreettiset vastuullisen kasvun mittarit. 

Käytännössä pilotti koostuu kahdesta osasta: työpajaprosessista mittareiden kiinnittämiseksi jatyökalusta mittareiden ja niissä edistymisen seuraamiseksi. Yhteisen työskentelyn merkitys syntyy oikeiden mittareiden valitsemisesta. Jotta vastuullisuutta voidaan johtaa, tulee mittareiden kummuta yrityksen arjesta ja käytännön tekemisestä. Lisäksi mittareiden tulee olla sekä mitattavia että uskottavia. 

Technosmart työskentelee isojen logistiikka-alan yritysten ja virainomaistahojen kanssa luoden heille turvallisia ja toimivia IoT ympäristöjä (IoT=erilaisten laitteiden verkosto yhteydessä internettiin). Työpaja auttoi tiimiä hoksaamaan, miten he voivat tuottaa edelleen parempaa lisäarvoa asiakkailleen. Työpajassa myös onnistuttiin nimeämään vastuullisuuteen liittyviä toimia, joissa Technosmart toiminta on jo pitkällä. Tämä vaati isojen, kompleksisten kokonaisuuksien lähestymistä Technosmartin oman tekemisen kautta.

Mainittavimpia onnistumisia ensimmäisessä työpajassa olivat mm.:

  • “pelottavan” alun jälkeen, vastuullisuusteemat onnistuttiin kytkemään osaksi Technosmartin arkea. 

  • Nopeus. Pääsimme yhteistyöllä ylätason isoista haasteita nopeasti määrittämään Technosmartin omia mittareita.

  • Ymmärrys. Syntyi ymmärrys miten yrityksen kestävän kasvun asiat ovat kytköksissä kestävään kehitykseen. 

Toinen työpaja on vielä edessä. Sitä ennen Mastos työstää mittareita yhteisten löydösten pohjalta kohti yrityksen omaa ESG+G mittaristoa. 

Technosmart on suomalainen teknologiayhtiö. Se on erikoistunut liiketoiminnan vaativimpiin IoT-ympäristöihin ja niiden hallintaan jo vuodesta 1999. Technosmart on kasvanut liiketoiminnan kriittisten ympäristöjen asiantuntijaksi ja palvelee tällä hetkellä suomalaisia viranomaistahoja, suuria kuljetus- ja liikennealan toimijoita.  

Mastos on startup, joka haluaa auttaa suomalaisia PK-yrityksiä olemaan maailman vastuullisempia. Mastos haluaa osoittaa, että vastuullinen kasvu mahdollistaa yrityksen arvon kasvun ja että jokainen yritys aloittaa vastuullisuusteot omasta tasostaan. 


tilaa blogimme sähköpostiisi.

Inspiroidu kestävään kasvuun

Mastos Oy

Hannikaisenkatu 20

40100 Jyväskylä

tiia@mastos.fi

044 016 9249


Liity sähköpostistalle

Saat ensimmäisten joukossa
uusia eväitä kestävään kasvuun.

© 2024 Mastos Oy

Mastos Oy

Hannikaisenkatu 20

40100 Jyväskylä

tiia@mastos.fi

044 016 9249


Liity sähköpostistalle

Saat ensimmäisten joukossa
uusia eväitä kestävään kasvuun.

© 2024 Mastos Oy

Mastos Oy

Hannikaisenkatu 20

40100 Jyväskylä

tiia@mastos.fi

044 016 9249


Liity sähköpostistalle

Saat ensimmäisten joukossa
uusia eväitä kestävään kasvuun.

© 2024 Mastos Oy